A+ R A-

Könyvesboltokban: "21 szamuráj"

Könyvesboltokban: "21 szamuráj"!!!
A magyar harcművészeti élet elismerése Vukics Ferencnek és Kassai Lajosnak.


 

 

 


Mérföldkő a magyarországi harcművészetek történetében: az Összharcművészeti Fesztiválon mutatták be a hazánk vezető harcművész mestereinek életét, munkásságát bemutató interjúkötetet. A kötet érdekessége, hogy a különböző keleti küzdősportok magyarországi vezető mesterei mellett az idők során sajátos magyar harcművészeti irányzattá vát Barantát és Lovasíjászatot megalkotó Vukics Ferenc és Kassai Lajos gondolatait is olvashatjuk majd a könyvben. A mesterek tiszteletére rendezett gálaműsoron a szakmai közönség nagy tapssal búcsúztatta Kovács István /Baranta/  kétkezes botgyakorlatát.

Hamarosan a könyvesboltokban: "21 szamuráj"!!!

Mérföldkő a magyarországi harcművészetek történetében: az Összharcművészeti Fesztiválon mutatták be a hazánk vezető harcművész mestereinek életét, munkásságát bemutató interjúkötetet. Megható és egyszersmind felemelő ceremónia színtere volt a vasárnap megrendezett küzdőtere. Stílszerűen a tatami előtt gyűltek össze hazánk legnagyobb harcművészei, hogy ünnepeljenek, és egyúttal őket is ünnepeljék.

21 szamuráj, akik egész életükben egy nemes célt szolgáltak: ki-ki a saját útját járva, ám egy irányba: a magyarországi harcművészetek fejlődéséért küzdve, munkálkodva. Egy év kitartó, aprólékos munkája gyümölcseként megszületett az a mű, amely ezeknek az embereknek, mestereknek állít emléket. Dr. Gubacsi Attila és Barta Balázs könyve 21 életművet mutat be, amelyek meghatározták és rangra emelték a magyarországi harcművészeteket.

A Stefánia Palota nagytermének színpadán a mesterek és a szerzők, a nézőtéren pedig a tanítványok ünnepelték a könyv megszületését, és egyúttal a mű főszereplőit.

A könyvről

"Misztikus és hétköznapi történetek, tanítások és bölcseletek, tapasztalatok és kapaszkodók, megragadó portrék és sokszor megfoghatatlan szellemi tradíciók - ebben a könyvben Magyarország vezető harcművészei és stílusvezetői saját élettörténetük alapján gondolják újra a harcművészetek legfontosabb értékeit.

Lebilincselően sokrétű és izgalmas beszélgetésekben tárják elénk gondolataikat a Mesterek, hogy "az Olvasó is lássa: a sokezer éves tudás milyen utakon érkezett meg hozzánk, a tányérok mellé hogyan került villa helyett pálcika, mit adott és mit adhat azoknak, akik értelmet és boldogságot keresnek saját életükben..."

Az Axel Média gondozásában megjelenő könyv hamarosan kapható a boltokban!
Összharcművészeti Fesztivál GALÉRIÁBAN !

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.