A+ R A-

Rostás László templomépítő megfejtése a Baranta szóra

Rostás László templomépítő megfejtése a Baranta szóra

Az utóbbi időben egyre–másra kapjuk a telefonokat, a leveleket a Baranta szó jelentése kapcsán. Hol Torontóból, hol Novoszibirszkből érkezik egy- egy érdekes adalék a Baranta szó magyarázatával vagy a jogszokás helyi formájának ismertetésével kapcsolatosan.

 

 

Az elmúlt időszakban 17 ázsiai nép nyelvében találtunk hasonló jellegű tartalmakat. Nemrégiben a miskolci Rostás László templomépítő küldte be értelmezését, ami lényegében egyezik egy iráni nyelvész magyarázatával. Mivel az értelmezés teljesen beleillik az eddigi magyarázatok sorába, ezért érdemes vele foglalkozni.

Az utóbbi időben egyre–másra kapjuk a telefonokat, a leveleket a Baranta szó jelentése kapcsán. Hol Torontóból, hol Novoszibirszkből érkezik egy- egy érdekes adalék a Baranta szó magyarázatával vagy a jogszokás  helyi formájának ismertetésével kapcsolatosan. Az elmúlt időszakban 17 ázsiai nép nyelvében találtunk hasonló jellegű tartalmakat. Nemrégiben a miskolci Rostás László templomépítő küldte be értelmezését, ami lényegében egyezik egy iráni nyelvész magyarázatával. Mivel az értelmezés teljesen beleillik az eddigi értelmezések sorába, ezért érdemes vele foglalkozni.

 

Rostás László templomépítő megfejtése a Baranta szóra

 

Bar-an-ta /sumer/

 

BAR- Ragyogó belső fény

AN- Ég (i)

TA- Az ATYA teremtő akarata

 

Baranta = Ragyogó belső fényű égi atya teremtő akarata

Oldal tetejére