A+ R A-
Filmajánló

Filmajánló

A legbátrabb város

 

Egy történet azokról, akik magyarok akartak maradni. Élve vagy holtan.

A film egy kiemelkedő, ám a jelentőségéhez képest széles körben még kevéssé ismert eseményről szól: 1919. január 29.

 

 

 

 

Bvebben...

Nomád

A korábbi szovjet és az orosz történetírásban nagy hagyományai vannak a nomádellenes szemléletnek, ami megmutatkozik a tankönyvekben is. A szkíták, az Aranyhorda, a Krími Kánság negatív, destruktív erőkként jelennek meg az orosz tankönyvekben. A kazakok a Nomád c. filmmel egy másik, kevésbé ismert világot kívántak bemutatni a nézőknek és komoly hátteret próbáltak biztosítani a kazak identitás megerősítéséhez...
 

 

Bvebben...

Kellemetlen igazság

Globális felmelegedés

Az emberiség egy ketyegő időzített bombán ücsörög. Ha a Földön dolgozó tudósok túlnyomó többségének igaza van, csak tíz évünk maradt, hogy megakadályozzunk egy óriási katasztrófát, amely egész bolygónk klímarendszerét örvényszerű pusztítássá változtatja, extrém időjárást, árvizet, aszályt, járványokat és halálos hőhullámokat szabadít ránk, nagyobbakat mindennél, amit valaha megtapasztaltunk. Ezt a katasztrófát mi magunk fogjuk előidézni.

 

 

Bvebben...

Talpuk alatt fütyül a szél

Talpuk alatt fütyül a szél...

Farkas Csapó Gyurka, a betyár megszökik a tömlöcből, és visszatér a karcagi pusztákra, hogy bosszút álljon feladóin. A pusztai emberek örülnek neki, mert a gazdag, kapitalizálódó vármegye a pásztorok kontójára növeli a hatalmát és területeit. Ezért a csendbiztos Mérges Balázs, aki elszegényedett dzsentricsaládból származik, nem túl lelkesen veszi üldözőbe a betyárt.

 

 

Bvebben...

Rosszemberek

A jellegzetes magyar betyárfilm a kiegyezés előtti, dunántúli szegénylegények világát, végnapjait eleveníti föl korabeli újsághírek, néprajzi anyagok alapján. A nincstelenség, a nyomor, a bosszúvágy fűti Gelencsér Jóskát és bandáját. "Gölöncsér József rablóvezér csakugyan elfogatott. A T. hatóság erélyes intézkedéséért köszönetet kell szavaznunk. 

 

 

 

Bvebben...

Csillagösvényen II.

Csillagösvényen történelmi sorozat

Fejezetek : Titokzatos mondáink, A magyar nép rejtélyes eredete és nyelve, Betyárvilág, Az ősnyelv
Történelmi sorozat
Az első sorozat óriási sikere után elkészült a méltó folytatás. Ezúttal négy történelemórányi időutazással bepillanthatunk a magyarok mesésnek tűnő, mégis igaz, hősies világába.

 

 

Bvebben...