A+ R A-
Magyarország

Magyarország

Kassai Lajos lett a legjobb Jordániában

Idén Kassai Lajos lett a legjobb Jordániában
2012. május 23-26. között rendezték a II. Jordániai Nemzetközi Lovasíjász Versenyt.

 

 

 

 

Bvebben...

II.Benta Kupa Összefoglaló 2012

II.Benta Kupa Összefoglaló 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bvebben...

Baranta csapat alakult

Baranta csapat alakult!

Örömteli szívvel jelentem mindenkinek, hogy 2012 június 6-án megalakult az Őrállók Baranta Csapat. A közösség székhelye az Őrvidék "fővárosa", Őriszentpéter. Az edzések, egy éve tartanak folyamatosan, minden héten kétszer, szerdán és pénteken. A közösség jelenleg 20, nagyrészt csikó korú barantásból áll, de a létszám folyamatosan növekszik. A kezdő létszám 4 volt.

 

 


 

Bvebben...

Véget ért a Világkupa Miskolcon

Véget ért a Világkupa Miskolcon!

" A háromnapos programsorozat idején vidékkonferencia, magyarságismereti előadások és hagyományőrző programok várták az érdeklődőket, akik ízelítőt kaphattak a régi magyar harci technikákból is. A Baranta Világkupa rendezvényeire mintegy három- négyezer ember látogatott ki a két nap folyamán..." írta a helyi sajtó

 

 

Bvebben...

Tíz órán át csattogtatták a karikás ostort

Egyedülálló: tíz órán át csattogtatták a karikás ostort

PRÓBATÉTEL | Egyedülálló teljesítménnyel emlékeztek meg hétfőn a kunszenti barantások a trianoni békeszerződés aláírásáról: tíz órán keresztül, folyamatosan csattogtatták karikás ostorukat a város főterén. A fiatalokat sem a tűző nap, sem pedig a feltört tenyér nem tudta megállásra kényszeríteni.

2012. június 7. Joó Zsuzsa

forrás: www.SZOLJON.HU

 

Bvebben...

Ima Magyarországért

Vukics Ferenc - Ima Magyarországért - Hősök Tere
 

 

 

 

 

Bvebben...

A történelmi élőkép üzenete

 

A történelmi élőkép üzenete
Vukics Ferenc: A Teremtő üzenete
Megálljatok magyarok! Hát mit képzeltek ti?
Hogy gondoljátok ti mindezt? Miféle úri szórakozás egymás vérét ontani?


 

Bvebben...

Baranta Világkupa 2012

A Baranta a hagyományos magyar testkultúrára és életfilozófiára épülő önálló harcművészeti irányzat. Jelenleg hat országban kétezer-ötszáz fiatal foglalkozik a magyar harci technikák gyakorlásával. Hazánkban az ötödik legnagyobb létszámú irányzat. Alapjait a két világháború között a Ludovika Akadémia tisztjei rakták le.

 

 

 

Bvebben...

Kilencven százalékban külföldi kézben a magyar víz

Magyarország vízkészlete

A víz - amely valójában megalapozta az életet - meghatározza a mindennapokat, természetesnek vesszük, hogy a jóminőségű ivóvíz a kellő mennyiségben mindig a rendelkezésünkre áll. Ez azonban nincs így, ma a Világban közel 1, 2milliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez és a pazarlás, a vizek szennyezése beláthatatlan következményekkel járhat. A jövő azon is múlik, hogy miképp gazdálkodunk a Földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket.
 
 
Bvebben...

Magyarország vízkészlete

Szakértők feltételezik, hogy száz év múlva az édesvíz legalább akkora kincs lesz, mint ma az olaj. A világon jelenleg 1,1 milliárd ember nem jut biztonságos, tiszta ivóvízhez. Egyes „jóslatok” szerint Magyarország viszonylag gazdag vízkészlete miatt jelentősen felértékelődhet. A Víz Világnapja alkalmából az Eurostat az ivóvízellátás és a szennyvíz-elvezetés kérdéskörét mutatta be számokban.

 

 

Bvebben...